ADAÇAYLI - KUMMEL( FRENK KİMYONLU )
BOMBAY FASULYE
Bombay Fasulye adını Bombay dan mı almıştır bilinmez ama Türkiye'deki İspir fasulyesi lezzetinde olduğu için çok severim.Adaçayı da fasulyenin tadına bir başka yakışıyor...Alman Kimyonu da ( Kummel-Frenk Kimyonu ) fasulyenin tadına yakışıyor.
Malzemeler
Fasulye Bombay 500 gram
Kuru Soğan 1 orta boy
Sarımsak 2-3 diş
Havuç 1 adet
Adaçayı Kuru 1 yemek kaşığı
Zeytinyağı 4-5 yemek kaşığı
Alman Kimyonu 1/2 tatlı kaşığı
Tuz 1/2 tatlı kaşığı
Şeker 1 tatlı kaşığı
Tuz 1,5 tatlı kaşığı
Su Fasulye eklendikten sonra üzerini 2-3 parmak geçecek kadar
Isıtılmış zeytinyağında ince doğranmış kuru soğan ve ezilmiş sarımsak 2-3.dk birlikte kavrulur.
Havuçlar ince şerit şeklinde doğranarak tencereye eklenir ve sote edilir.
Adaçayı kurusu ve Alman kimyonu tencereye ilave edilir ve birkaç dakika baharatın kokusunun iyice karışması için 1-2 dakika soğan, sarımsak ve havuçla sote edilir.
Haşlanmış Bombay fasulye eklenir, üzerine fasulyeyi 2-3 parmak kapatacak kadar sıcak su eklenir. Tuz ve toz şeker ilave edilir.
Yüksek ateşte 5.dk kaynadıktan sonra kısık ateşte 30-40 dk pişirilerek ateşten alınır.
Soğuyan Bombay Fasulye servis tabağına aktarılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder