1/05/2019


ADAÇAYLI - KUMMEL( FRENK KİMYONLU ) 

BOMBAY FASULYE

Bombay Fasulye adını Bombay dan mı almıştır bilinmez ama Türkiye'deki İspir fasulyesi lezzetinde olduğu için çok severim.

Adaçayı da fasulyenin tadına bir başka yakışıyor...Alman Kimyonu da        ( Kummel-Frenk Kimyonu ) fasulyenin tadına yakışıyor.



Malzemeler      
                        
Fasulye Bombay          500 gram                     
Kuru  Soğan               1 orta boy                        
Sarımsak                    2-3  diş                           
Havuç                        1 adet                          
Adaçayı Kuru              1 yemek kaşığı                      
Zeytinyağı                  4-5 yemek kaşığı 
Alman Kimyonu          1/2 tatlı kaşığı       
Tuz                           1/2 tatlı kaşığı                        
Şeker                        1  tatlı kaşığı  
Tuz                           1,5 tatlı kaşığı
Su                             Fasulye eklendikten sonra üzerini 2-3 parmak geçecek kadar

Isıtılmış zeytinyağında ince doğranmış kuru soğan ve ezilmiş sarımsak 2-3.dk birlikte kavrulur.
Havuçlar ince şerit şeklinde doğranarak tencereye eklenir ve sote edilir.
Adaçayı kurusu ve Alman kimyonu tencereye ilave edilir ve birkaç dakika baharatın kokusunun iyice karışması için 1-2 dakika soğan, sarımsak ve havuçla sote edilir.
Haşlanmış Bombay fasulye eklenir, üzerine fasulyeyi 2-3 parmak kapatacak kadar sıcak su eklenir. Tuz ve toz şeker ilave edilir.
Yüksek ateşte 5.dk kaynadıktan sonra kısık ateşte 30-40 dk pişirilerek ateşten alınır.
Soğuyan Bombay Fasulye servis tabağına aktarılır.                

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder