1/06/2019

PIRASALI MISIR EKMEĞİ


5 -6 adet Pırasanın sadece yeşil kısımları ince kesilmiş,
1/8 parça küçük lahana çok ince doğranmış
5-6 parça kurutulmuş domatesler çok ince küp doğranmış
150 gram taze tatlı lor peyniri veya ricotta
5-6 kaşık zeytinyağı
1,3 litre su
1 tatlı kaşık tuz
1 tatlı kaşık şeker
500 gram mısır unu
200 gram beyaz un
1 paket kabartma tozu
1 yumurta

YAPILIŞI
İnce doğranmış pırasa ve lahana zeytinyağında derin bir tencere de 4-5 dk sote edilir.
Üzerine soğuk su eklenip ocak kapatılır. Soğuk su eklenince tenceredeki su ılık olacak.
Karıştırma kabına alınan pırasa,lahana ve su karışımı üzerine diğer tüm malzemeler ilave edilip. Eldiven takılarak hamur karıştırılır. elde karıştırılınca tüm malzemeler birbirine daha iyi karışıyor.
Yağlanmış fırın kağıdı serilmiş tepsiye dökülen hamur 180 derecede 40- 50 dk arası pişirilir.
Fırını önceden ısıtmaya gerek yok. Fırından çıkartılan tepsideki mısır ekmeği hemen kağıttan alınarak yüksek tel ızgara üzerinde soğuması sağlanır. Ilındıktan sonra keserek servis yapabilirsiniz.
Eğer acı seviyorsanız içine pul biber de koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder